Зошто кучињата се цврсто приврзани кон нивниот сопственик: 4 причини зошто оваа врска е нераскинлива

од Stefanija Kuzmanovska

Секој е добро запознаен со блиската врска помеѓу кучињата и луѓето. Залудно не се вели дека „кучето е најдобриот пријател на човекот“. Но, кучињата не ги сакаат сите луѓе подеднакво. Кога семејство го одгледува своето милениче, кучето обично го намирисува најдобриот човек и нему му е најлојално.

Не мора да биде тој што го посвоил или официјалниот сопственик на кучето. Куче не е секогаш најлојално на оној што ја полни неговата чинија со храна. Во продолжение дознајте како тој го избира својот најдобар пријател меѓу луѓето.

Постојано се со својот сопственик

Кога одгледувате куче, поминувате многу време со него, се грижите за него, се врзувате за него како и тој со вас.

Таа посебна врска расте посилно од ден на ден. Секоја позитивна активност со вашето домашно милениче, ја зајакнува неговата љубов кон вас.

Затоа, играјте си со него што е можно почесто. Шетањето е исто така важно, но не на начин на кој вие само ќе го пуштите од ланец и нема да го гледате што прави.

Прошетката е исто така можност да се зближите. Играјте си со него, фрлајте му ја топката или скријте ја за да ја бара.

Ја чувствуваат љубовта на нивниот сопственик

Ако живеете во големо семејство, вашето куче може да има повеќе драги луѓе, но тој ќе биде особено приврзан кон личноста која најмногу се грижи за него.

Кучињата добро знаат кој што им дава и лесно ќе го изберат својот „миленик“ меѓу луѓето.

Вниманието и љубовта што ја добиваат влијае на нивното однесување кон вас. Колку повеќе му давате, толку повеќе ќе добиете за возврат.

Од сопственикот добиваат само позитивна енергија

Кучињата создаваат позитивни вибрации со луѓето околу нив. Важно е кучето сè што добива од вас да бидат само добри работи. Немојте да викате, да го истурате гневот или, уште полошо, физички да го казнувате кучето. Кучињата треба да бидат воспитувани со позитивни награди за добро однесување, како што се игри.

Карактерите ви се совпаднале

Кучињата ги избираат своите омилени луѓе според тоа колку им одговараат на нивниот карактер или колку се слични на нив. Повеќето кучиња имаат слични карактеристики со нивните сопственици. Кучиња полни со енергија претежно сакаат активни луѓе, додека мирните кучиња сакат луѓе кои живеат помирен живот, поминувајќи го времето претежно дома.

loading...

Слични содржини