Зошто мажите не ве покануваат на втора средба, но продолжуваат да комуницира со вас?

од Stefanija Kuzmanovska

Машкo-женските односи отсекогаш биле енигма, но понекогаш некое однесување има свое оправдување. Некои кога станува збор за посилниот пол, односно зошто мажите не повикуваат на втора средба, но продолжуваат да комуницира со вас?

Одлучил да паузира

Да, исто така знаеме дека најчесто ваквите паузи ги прават оние кои не се осмелуваат директно да кажат дека врската е завршена. Но, бидејќи тие сè уште не ја започнале, причините за забавувањето можат да бидат многу разновидни. Можеби тој сака да направи изненадување по повод втората средба, но тој сè уште не знае што да ви даде или само сака да разберете колку ќе бидат заеднички вашите интереси се додека тој целосно не се вљуби во вас.

Премногу е зависен од социјалните мрежи и апликациите за запознавање

Психолозите велат дека ова стана вистински проблем за двата пола на возраст од 18 до 45 години – можноста да се здобијат со нови познанства на социјалните мрежи. Редовното флертување преку Интернет создава илузија за многумина дека секогаш можат да најдат друг потенцијален партнер, затоа, не вреди да се брза со работите. Разликата помеѓу таквиот „зависник“ можете да ја направите на првиот состанок – најверојатно нема да го пушти телефонот од неговите раце или ќе зборува за тоа како имал претходни излегувања со девојките од апликацијата каде што сте се запознале.

Се плаши дека не ви се допаднал

Маж може да се согласи на „доброволна зона на пријатели“ ако се сомнева дека девојката нема да сака да го продолжи состанокот на романтичен начин. Во таква ситуација, одржувањето на комуникацијата без поканување на состанок за него значи начин да го чека вистинскиот момент.

Работи премногу

Човек кој немал сериозна врска веќе некое време, честопати се впушта во градење кариера толку многу што неговите работни ангажмани му се планирани за следните недели. Ако се најдете во таква ситуација, ќе мора да се вооружите со трпеливост и да чекате за моментот кога ќе биде можно да се закажат вторите, третите и сите последователни состаноци.

Премногу е срамежлив

Несигурноста во чувствата и реакциите може да биде предизвикана и од фактот дека вашиот потенцијален партнер страда од прекумерна срамежливост. Да, понекогаш оваа „болест“ ги погодува и момците кои изгледаат самоуверено однадвор поради нивниот весел изглед и вртоглава кариера! Плашејќи се од отфрлање, тој купува време, додека се обидува да открие како се чувствувате за него.

Слични содржини