🎥 Огромна наезда на штурци, роевите се толку големи што прекриле дури и некои куќи

од Milan1

Огромните роеви штурци со денови им предизвикуваат проблеми на семејствата и фармерите во северна Невада во САД. Овие инсекти можат да пораснат и до пет сантиметри, а роевите се толку големи што прекриле дури и некои куќи.

Американското Министерство за земјоделство, исто така, предупреди дека „мормонските штурци“ може да предизвикаат голема економска и еколошка штета.

Гери Доерти за медиумите изјави дека неговата куќа е целосно покриена со штурци и дека не може да ги исчисти, додека Келси Мерчант е сопственичка на една од локалните цвеќарници и вели дека нивното присуство ја расипува естетиката на компанијата.

„Ова е најлошото нешто што сум го видел откако живеам овде“, изјави таа за медиумите.

Овие инсекти го добија својот прекар откако ги нападнаа полињата на доселениците на Мормон во 1800-тите од Невада и Јута.

Слични содржини