Крунисана нова мис на САД откога претходната победничка се откажа поради ментално здравје

од Milan1

Првата второпласирана мис на САД за 2023 година, Савана Ганкиевич од Хаваи, стана новата победничка на натпреварот повеќе од една недела откога претходната мис поднесе оставка поради менталното здравје.

Ганкиевич, која води непрофитна организација, ќе ја држи титулата до следниот натпревар во август.

„Подготвена сум да имам позитивно влијание со оваа организација што ја сакам“, рече Ганкиевич за време на церемонијата на крунисувањето на Хаваите.

Слични содржини