Данска: Запален Куранот пред амбасадата на Ирак

од Stefanija Kuzmanovska
208 прегледи

Мала група демонстранти запалија Куран пред ирачката амбасада во данскиот главен град Копенхаген.

Собирот беше организиран од група која себеси се нарекува „Дански патриоти“.

Неодамна во Шведска беше запален Куранот, книга која муслиманите ја сметаат за своја света книга, што предизвика бројни реакции.

Слични содржини