Како студентка на Факултетот за музичка уметност во Скопје, и член на пленумот од тој факултет, Ангелина Божиновска им ја посвети на своите колеги „Денови“ од Кочо Рацин, претворена во музика.

Таа вели, ова парче од себе кое им го подарува на колегите, доаѓа бидејќи самата е дел од окупацијата на факултетите, а по деновите поминати во Автономната зона, таа е длабоко инспирирана од своите колеги, и од луѓето кои им помогнале на студентите.

Слични содржини