Девојка на пилотот на Андреас Лубиц – Кетрин Голдбах и нејзиното семејство го напуштиле својот роден град, пишува британскиот весник Дејли мејл.

Image_4691101_407

26-годишната професорка по математика, нејзиниот брат Андреас и нивните родители решиле да се преселат од своето родно место Монтабаур во западниот град Дизелдорф.

“Страв ми е од светската омраза, тоа чувство се засилува особено кога живееш во место каде сите се познаваат”, рекла Голдбах на свој близок, цитиран од весникот.

Претходно беше соопштено дека пријателката на пилот кој се уби себеси и уште 149 лица во авионот на 24 март 2015 година, знаела за проблемите со психата на својот интимен партнер.

Слични содржини