Лекарите на авиокомпаниjaтa “Луфтханза” ги прекршиле правилата, затоа што не го информирале Федерално управување за цивилна авијација во Германија за депресијата на Андреас Лубиц, пренесе РИА Новости, повикувајќи се на германското издание Welt am Sonntag.

20150405.yrbegsgfwj

Од април 2013 година медицинскиот персонал на “Луфтханза “е должен да доставува до институцијата за тешките болести на пилотите. Во медицинскиот картон на вториот пилот Лубиц имало забелешка со која се препорачува управувањето да биде со информирање за здравствените проблеми на пилот. Сепак таква постапка не била направена. Втората црна кутија на урнатиот авион во Француските Алпи, потврди сомневањата дека Лубиц го урна намерно. Истрагата покажа дека тој примал лекарства за депресија месеци пред инцидентот, причинил смртта на 149 лица.

Слични содржини