Еди Рама: Да ​​бидеме дел од ЕУ пред да се спроведат сите реформи

од Milan1

Албанскиот премиер Еди Рама денеска во Котор изјави дека земјите кои преговараат со Европската унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за подобро да се разбере за што се работи и како реформите се спроведуваат во пракса.

Во своето обраќање на Самитот на лидерите на земјите од Западен Балкан, Рама рече дека не треба да се чека да се спроведат сите реформи за ЕУ ​​да ги отвори вратите за земјите од Западен Балкан.

„Треба да бидеме дел од Унијата пред да ги спроведеме сите реформи за да видиме како тоа се спроведува во пракса и за полесно да се прилагодиме на пазарот на кој припаѓаме“, рече Рама.

Слични содржини