Во Виница беше одржан првиот средношколски марш во присуство на неколку десетици средношколци.

10986486_10200386748988993_6983088666815692422_n

Со транспаренти „Стоп за ложите реформи“, „Не сме ваши марионети“,… виничките средношколци го изразија своето незадоволство за воведувањето на математика како задолжителен предмет за полагање на матурата.

11102767_10200386742388828_5130558264946934199_n

11102026_10200386733668610_5975614197239420497_n

Слични содржини