Голема санта мраз се откина од гребен на Антарктикот

од Milan1

Голема санта мраз го откорна ледениот гребен Брунт на Антарктикот, соопшти британската истражувачка организација Антарктичко истражување (БАС).

Ледениот брег, со големина од 380 квадратни километри, пукна во понеделникот неколку недели откако се отвори пукнатина долга 14 километри во мразот.

Во соопштението, БАС посочува дека настанот не е поврзан со климатските промени.

Слични содржини