Принцес крофните се прекрасни мали колачиња направени од варено тесто исполнето со крем, а овој пат ви пренесуваме рецепт со пудинг од ванила.
Рецепт за принцес крофни со пудинг:
Компоненти:
300 мл вода
100 мл масло
140 гр брашно
1 прашок за печиво
4 јајца
2 пудинзи слатка павлака (може и ванила)
1 кесичка шлаг
1 маргарин
Подготовка:
Водата и маслото ставете да зовријат, додека зоврие додадете ги брашното и прашокот за печиво, брзо измешајте и веднаш тргнете го од оган.
Додадете едно по едно јајце, внимавајќи секое добро да се вклопи во тестото пред да го додадете следното.
Извадете го тестото со кеса за печиво или лажица и ставете го на плех обложен со хартија за печење. Се печат на 180 степени додека убаво да нараснат и да добијат убава златна боја.
За кремот сварете два пудинга и додадете маргарин на собна температура. Матете добро да се соедини, па додадете го шлагот.
Лиснатото тесто пресечете го на половина и наполнете со крем, покријте го и посипете со шеќер во прав.
Доколку сакате да останат меки, веднаш по полнењето и додавањето шеќер покријте ги со фолија. За крцкавите не ги покривајте со фолија, пишува Скухај.хр.
Пријатно!!!