Претпоставениот виновник за уривањето на авионот А320 во Француските Алпи – германскиот пилот Андреас Лубиц,им доставувал на лекарите неточни податоци за својата дејност.

Image_4691338_126

Според податоците на германскиот “Билд” Лубиц за последен пат ја посетил клиниката во Дизелдорф на 10 март – две недели пред фаталната несреќа. Тогаш тој ги уверил лекарите дека привремено е суспендиран поради здравствената состојба. Тој се жалел од проблеми со видот.

Слични содржини