Наковска-Бикова е прва во светот во стрелаштво за спортисти со инвалидитет

од Destan Jonuzi

Предводена од нејзиниот тренер Бранимир Јовановски и асистентот Драган Дојчиновски, во мошне квалитетно и драматично финале, Наковска-Бикова по првите пет истрели се најде на второто место на табелата, а веќе по завршување на втората серија од пет истрели ја презеде лидерската позиција и успеа да ја одржи до последниот куршум. Се работи за дисциплината пиштол-слободен избор 25 метри.

фото: твитер/принтскрин

Слични содржини