Пригожин објасни зошто Русите не можат да го земат Бахмут

од Radmila Tasevska

Бахмут, град на истокот на Украина, за време на новогодишните празници го посети Евгениј Пригожин, „готвачот“ на Путин и шеф на злогласната групација Вагнер. Бидејќи борбите околу овој град продолжуваат, а Русите имаат мал или никаков напредок, Пригожин мораше да даде објаснување зошто е тоа така.

„Украинците имаат сто линии на одбрана. Тие се наоѓаат приближно на секои 10 метри, а на Русија и недостасуваат возила и опрема“, рече Пригожин.

Слични содржини