Истражниот тим успеа да ја пронајде втората црна кутија на местото на несреќата на авионот на германската компанија German vings во Алпите.

Како што е соопштено од страна на светските медиуми, звук рекордерot e пронајден девет дена по падот на Erbasovog авион во кој загинаа 150 луѓе.

Снимките од првaта црна кутијадоведоа до заклучок дека копилотот Андреас Лубиц намерно го насочил авион во планините.

Пронаоѓањето на втората црна кутија доаѓа во време кога светските медиуми објавија шпекулации дека на местото на настанот се пронајдени мобилни телефони со снимки пред самиот пад на авионот.

Сепак, досега таквите информации не се потврдени, но истрагата продолжува, откако истражниот тим ги бара сите достапни слики да им се предадат на властите.

Специјализирани тимови продолжуваат да ги пребаруваат Алпите, во обид да се најде повеќе докази и детали кои ќе им помогнат во решавање на случајот

Денес беше објавено дека Андреас Лубиц користел силни анти-анксиозни лекови кои лекарите веруваат дека тие можат да ја зајакнатжелбата за самоубиство.

Слични содржини