Путин: Влезот на Финска и Шведска во НАТО не создава закана, но ќе предизвика одговор

од Stefanija Kuzmanovska

Рускиот претседател Владимир Путин денеска изјави дека НАТО се користи како инструмент на надворешната политика на една земја.

„НАТО се користи како инструмент на надворешната политика на една земја и тоа се прави многу агресивно“, рече Путин.

Тој додаде дека Русија нема проблем со Финска и Шведска.

Путин рече дека нивното влегување во НАТО „не создава закана, но ќе предизвика одговор“.

Слични содржини