Сега може да го следите движењето на Дедо Мраз низ светот

од Radmila Tasevska

Flightradar е популарна страна каде може да се следат авионските летови, сега може да го следите и движењето на санката на Дедо Мраз.

Летот на „Дедо Мраз 1“ е со регистрација „ХО-ХО-ХО“, и тип на авион „санка“.

Истиот полета од северниот пол, каде ќе се врати откако ќе разнесе пакетчиња низ цел свет.

Тој лета многу побрзо од останатите авиони, за да може неколку пати да се врати на Северниот пол, да земе подароци за да ги разнесува на децата.

Слични содржини