Со колку мажи сте воделе љубов? – 11 жени одговорија искрено на ова прашање

Колку и да се однесуваат самоуверено и да се прават дека не ги интересираат деталите за потенцијална партнерка или сегашна девојка, повеќето мажи би сакале да го знаат точниот број на мажи со кои спиел, покажа истражувањето од новата апликација Лулу.

Претходните студии беа нееднакви по број, бидејќи мажите веројатно го зголемија бројот на сексуални партнери, а жените го намалија, но денес ситуацијата е нешто поинаква.

Колку и да се однесуваат самоуверено и да се прават дека не ги интересираат деталите за потенцијална партнерка или сегашна девојка, повеќето мажи би сакале да го знаат точниот број на мажи со кои спиел, покажа истражувањето од новата апликација Лулу.

Над 50 проценти од мажите и жените би сметале дека некој е промискуитетен ако има повеќе од 15 сексуални партнери, а само тој број се чини проблематичен затоа што, на пример, повеќето жени би го сметале мажот за сексуално неискусен маж ако има помалку од седум партнери.

Експертите за врски ги советуваат новите партнери да го избегнуваат ова прашање, пред се затоа што може да биде извор на несигурност и љубомора во врската и во никој случај не влијае на нејзината иднина.

Во минатото, анкетите и прашалниците за бројот на партнери редовно покажуваа нееднаков број на партнери кај мажи и жени, што сугерираше дека посилниот пол претера малку со бројот, додека жените го намалија. Но, денес, факт е дека поголем број партнери се социјално поприфатливи отколку што беа, на пример, пред 20 години.

Околу 40 проценти од жените и мажите би сакале да ја знаат оваа информација, но стравуваат дека тоа ќе влијае на нивната врска. Сепак, жените најверојатно ќе го постават ова непријатно прашање од мажите.

Порталот Рафинерија 29 носи 12 искрени признанија на анонимни жени за нивните сексуални искуства:

26-годишна девојка имала хетеросексуални и хомосексуални искуства и имал вкупно 36 сексуални партнери: Тој број за мене нема смисла. За мене, сексот беше главно неочекуван, чин на истражување или се случи во последен момент. Повеќето луѓе не сум ги видел двапати.

23-годишна девојка која спиела со двајца мажи: Мојата фигура не дава моќ. Понекогаш го мразам тоа, но тоа е затоа што отсекогаш сум бил во сериозни врски. Јас сум многу сексуализирана личност и би сакал да имам секс со скоро сите што ги гледам, но сè уште не сум искусил секс без обврски.

34-годишна жена која спиела со 12 мажи: Се оженив со личноста со која имав прв секс и тој беше мојот единствен од 17 до 31 година. Не ме интересираше премногу тоа и верував дека има поважни работи од сексот. Кога почнав да спијам со други луѓе, беше возбудливо, но не и застрашувачко. И иако беше забавно, сè уште го немам тоа природно, пожелно чувство, иако тоа добро влијае на моето самопочитување.

24-годишна жена која спиела со 30 жени: Ми се допаѓа мојата фигура и мило ми е што имам толку искуство. Научив многу за себе преку односите со другите, што ми одговара, што сакам, што не сакам. Со жена сум веќе три години. Таа е постара од мене, но јас сум поискусна. Не чувствувам дека нешто ми недостасува затоа што имам врска само со неа.

27-годишна жена која спиеше со четворица мажи: Духовно, го доживувам моето тело како храм. Сакам мојот број да остане што е можно понизок. Само еднаш спиев со човек кој не беше мој дечко. Мислам дека сексот е подобар кога сте заљубени.

29-годишна жена кој спиел со 47 мажи: Мојот број е прилично природен за мене. Верувам дека тој е малку поголем од повеќето луѓе. Интересно е да се погледне назад. Кога бев помлада, имав и лоши искуства, бев исто така сексуално малтретирана. Во моите дваесетти години тоа се подобри и моите сексуални искуства се прилично задоволувачки. Имаше периоди кога бев во врска, но и период кога имав неколку случајни партнери истовремено.

34-годишна жена која спиеше со 6 мажи: Бев поврзана со секој од нив. И, иако жалам за врската со еден или двајца од нив, научив нешто за себе. Никогаш не сум имал повеќе партнери одеднаш.

25-годишна девојка која сè уште е невина, односно немала сексуални партнери: Можеби некому звучи изненадувачки, но јас сум всушност горда што е така. Живееме во време кога се очекува да имате секс пред 20-та година од животот. Не ми недостасува нешто што не сум го доживеала. Верувам дека ќе го имам моето искуство во вистинско време.

26-годишна хомосексуалка која има секс со 20 партнери: Не им кажувам на моите партнери за моите броеви. Се чини дека луѓето не гледаат поволно на жени кои спиеле со повеќе од пет до седум партнери.

28-годишна девојка која спиела со пет мажи: Вклучувам два орални пола во моите искуства затоа што беа подеднакво интимни. Јас не им кажувам на моите партнери за мојот број ниту го прашувам тоа.

24-годишна девојка кој спиела со седум мажи: Бев во сериозна врска долго време и најголем дел од искуството го имав по раскинувањето. Не се согласувам со тврдењето дека жената е поголема дама која спиела со помалку луѓе. Жените имаат потреба од секс од различни причини, добри и лоши: недостаток на самодоверба, потреба за контрола, да се ослободат од стресот, поради силна страст или да го заменат со љубов.

Слични содржини