Студентите кои денеска прогласија автономна зона на универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ и решија да не отстапат од своите барања да се укине идејата на владата за измени во високото образование. Тие  синоќа влегоа етерот  во емисијата „Јади бурек“ која ја води на Сител телевизија Јанко Илиовски  и се вклучија со директен поздрав од универзитетските простории.

Screen-Shot-2015-02-11-at-23.57.51-685x320

Прво еден од студентите се јави во емисијата, а потоа уследи изненадувањето, поздрав до водителот каде студентите извикуваа „автономија, автономија“.

Слични содржини