Тажна вест: Касандра почина во Косово

од Илинка Илиоска
29,6K прегледи

„Прифатилиштето за мечки Приштина“ соопшти дека мечката позната по прекарот Касандра денеска била пронајдена мртва во својот кафез.

Касандра неодамна покажала знаци на здравствени проблеми и покрај грижата и третманот што го добила од ветеринарите,

„Убавата Касандра не остави со скршено срце, бидејќи одеднаш ја најдовме безживотна во нејзиното дувло. Во последно време таа покажуваше загрижувачки знаци. По третманот од нашите ветеринари, нејзината состојба првично се подобри. Меѓутоа, само неколку дена по почетокот на лекувањето, таа беше пронајдена мртва од нејзините старатели. Резултатите од тестовите покажаа дека Касандра боледувала од рак кој се проширил на неколку внатрешни органи“, се наведува во соопштението.

Таа беше првата мечка што беше спасена од FOUR PAWS во Косово во март 2013 година. Ова беше откако Касандра беше целосно напуштена во мал кафез од нејзиниот претходен сопственик, откако тој го затвори својот ресторан.

 

Слични содржини