Голем број на интелекстуали меѓу кои и професорите Илина Јакимовска, Румена Бужаровска, Огнен Чемерски, Небојша Вилиќ, Јасна Котеска, Трајче Стојанов, писателот Ненад Јодлески, активистот Џабир Дерала, глумците Ивица Димитријевиќ, Симона Спировска, Синоличка Трпкова пореку видео порака ја поддржаа окупацијата на факултетите . Ги повикаа сите граѓани да се солидаризираат со студентите и професорите, за да си го вратат она што им припаѓа – универзитетот, „кој не ѝ припаѓа на владата, но е окупирана од неа“.

Слични содржини