Огромен број на средношколци од различни средни училишта, се упатија од Собранието на Република Македонија кон Владата.2222-702x336

Ова е вториот марш против лошите реформи со транспаренти „Последна опомена“, „Нашето образование не е првоаприлска шега“ и „Стоп за лошите реформи“.

Пред почетокот на маршот, претставници на Средношколскиот пленум го прочитаа етичкиот кодекс во кој се забранува користење на било какви партиски етикети и ширење на говор на омраза.

Видео: Фејсбук

 

Слични содржини