Втората црна кутија на Ербасот А320 на Џерманвингс кој се урна во Француските Алпи пред десетина дена потврди дека копилотот намерно го уништи авионот, со што ја предзивика својата и смртта на сите 149 патници и членови на екипажот, јавува дописникот на МИА од Париз.

GW-nesreka

Ова е потврдено од Бирото за истраги и анализи за безбедност во Цивилната авијација (БЕА).

„Првото читање на податоците на црнтата кутија (на која беа снимени параметрите на летот), покажува дека пилотот кој се наоѓаше во пилотската кабина, го искористи автомасткиот пилот за да го наведе авионот да се спушти на само 100 фита, односно само 30 метри височина, притоа на повеќе пати при спуштањето на авионот, пилотот ја промени бризната на спуштање на автомсткиот пилот за да го забраза спуштањето на авионот“ – назначи БЕА.

Втората црна кутија беше пронајдена вчера во еден од доловите на местото каде се сруши авионот.

Слични содржини