За што разговара Вулин во Москва со рускиот министер за полиција?

од Илинка Илиоска

Вицепремиерот Александар Вулин во Москва се сретна со министерот за внатрешни работи на Русија Владимир Колоколцев, кој го информирал за обидите за воведување ограничувања за учеството на Русија во меѓународните полициски организации, а особено за обидите за негово исклучување од Интерпол, соопшти денеска канцеларијата на Вулин. .

Во текот на разговорот, Вулин истакна дека борбата против транснационалниот криминал не може да биде успешна без учество на Русија и дека мерките насочени против неа им штетат на интересите на борбата против криминалот и ја намалуваат ефикасноста на соочувањето со транснационалните криминални групи.

Тој рече дека Србија и Русија ќе продолжат меѓусебно да се поддржуваат на меѓународната сцена и меѓународните полициски организации.

Слични содржини