Започнаа градежните работи на уредување на 500 метри плажа во населба Стење и 100 метри плажа во населба Сливница, на Преспанското Езеро. Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески, истакна дека се очекува плажата во Стење да биде завршена до месец јуни, со цел да биде готова за оваа туристичка сезона.

PLAZ
Уредувањето на плажата подразбира изградба на шанкови, дрвена платформа, игралишта за одбојка фудбал и бадмингтон, туш кабини, пешацка патека и други содржини кои ќе ја збогатат туристичката понуда на ова место. Инвестицијата е вредна 77 милиони денари.Исто така, во соработка со општината и патот кој води до самата плажа ќе биде саниран.

Слични содржини