🎥Доколку го забележите овој предмет на вашиот автомобил, бидете сигурни дека е мета на крадец

од Vladimir Zorba

Крадците ги избираат своите цели според два важни критериуми. Една од нив е можноста за користење делови од украден автомобил, или леснотијата за продажба на возило на црниот пазар на половни возила за извоз.

Она што може да го предупреди сопственикот дека неговиот автомобил е мета на крадци е фактот што крадците веќе го означиле како мета и има неколку трикови што ги користат.

Значи, ако возачот се врати во паркиран автомобил и најде обична салфетка поставена на рачката на вратата или на некој друг дел од автомобилот, треба да биде загрижен, бидејќи откако ќе се стави салфетката, крадците ќе внимаваат на рутината на сопственикот и така дознаваат кога го користи, каде го паркира…

На пример, ако салфетката остане на автомобилот неколку дена, тоа значи дека возачот не го користи автомобилот секој ден, па со оваа информација крадците го чекаат најдобриот момент за да ја украдат. Во овој случај, никогаш не се работи за импровизирана кражба, туку целта се автомобили со висока просечна вредност, кои често се следат и се наменети да се украдат „по нарачка“, пишува Eldebate.com.

Слични содржини