🎥Обновен Porsche Taycan

од Vladimir Zorba

Електричниот Porsche Taycan доби многу обемна надградба за новата моделска година. Новите верзии имаат поголема моќност, поголем досег, побрзо забрзување и побрзо полнење.

Дизајнерите на Porsche исто така го изострија дизајнот. Сите верзии на Taycan имаат уште поопширна листа на стандардна опрема и доаѓаат со најновата генерација на Porsche Driver Experience со подобрен концепт на дисплеј и контрола.

Сите три варијанти на каросеријата ќе имаат бројни модификации од датумот на лансирање – спортскиот седан Taycan, сестраниот Taycan Cross Turismo, кој е достапен со off-road пакет и спортскиот, но сепак практичен Taycan Sport Turismo.

Во секој случај, достапни се четири опции за погон, со варијанти со погон на задните и сите тркала. Ревидираните верзии ќе пристигнат во центрите на Porsche од пролетта 2024 година.

Слични содржини