🎥Тест Citroen e-C3

од Vladimir Zorba

2024 Citroen e-C3 е електричен автомобил од 22.000 фунти со официјален опсег на WLTP од 199 милји по целосно полнење на неговата 44 kWh литиум-железо фосфатна (LFP) батерија.

Заедно со Dacia Spring, тој е дел од новиот бран на многу потребни електрични автомобили со многу пониски почетни цени, но сепак имаат пристоен опсег и привлечен дизајн.

Слични содржини