📸 Во Будва уливена ајкула тешка 200 килограми: Погледнете го ѕверот долг над три метри

од Илинка Илиоска

Сина ајкула долга повеќе од три метри и тешка 200 килограми е фатена во Будва на отворено море на пловечка долга линија.

Рајко Бојановиќ, член на спортскиот риболов клуб „Ширун“, кој вчера улови ајкулата рече дека ќе биде препарирана во Природонаучниот музеј на Црна Гора, а изложбата е планирана за септември.

Слични содржини