📽 Казахстански инфлуенсер возел Hummer со Rolls-Royce на покривот

од Vladimir Zorba

Во последниве недели, инфлуенсерите од Истокот очигледно се натпреваруваат во необична, но сепак сосема непотребна „дисциплина“: кој ќе ја вози најскапата комбинација на автомобили на патот, од кои едниот е на покривот на другиот.

Неодамна, руски инфлуенсер на социјалните мрежи стана вирален откако го врза Mercedes-Maybach S-Class на покривот на Toyota Land Cruiser и се возеше наоколу така. Сега една ѕвезда на социјалните мрежи во Казахстан одлучи да направи чекор понатаму со прикачување на Rolls-Royce Ghost на покривот на Hummer H2.

„Јутуберot“ користеше голем кран за да го подигне Ghost на специјална дрвена платформа за покрив, поставен на Hummer. Откако Rolls-Royce е центриран на носачот, тој е прикачен со ленти за да се обезбеди товарот за деловите на Hummer, пишува „Jutarnji“.

Hummer никогаш не бил дизајниран да носи возила на покривот и таквата комбинација е крајно нестабилна во свиоци поради огромниот товар на покривот и драстично подигнатиот центар на гравитација.

Сепак, тоа не го спречи инфлуенсерот да вози низ градот во Ghost, кој се наоѓаше на покривот на друг автомобил. Тие дури посетија бензинска пумпа и ги наполнија автомобилите со гориво.

Нема практична причина да се монтира Rolls-Royce на покривот на Hummer освен да се добијат неколку „лајкови“ на социјалните мрежи, но кликовите очигледно се она што го правиме овие денови, па зошто да не и ова…

Слични содржини