📽 Тони Блер се сретна со петмина Тони Блери на Косово

од Milan1

Поранешниот премиер Тони Блер деновиве е во повеќедневна посета на Косово, а вчера имаше можност да се сретне со петмина свои двојници. Не буквално двојници, туку млади мажи со исто име како него.

– Тони Блер се среќава со петмина Тони Блери e коментарот кој е напишан на социјалната мрежа „икс“, како опис на фотографија на која Блер позира со петмина млади момчиња и со претседателот на Косово Вјоса Османи.

За време на бомбардирањето на НАТО, Албанците во Косово своите деца ги именуваа по западните политичари, најмногу по Тони Блер.

Слични содржини