Лешник кекси со чоколаден прелив

од Stefanija Kuzmanovska
226 прегледи

Состојки:

– 150 гр мелени печени лешници

– 300 гр брашно

– 150 гр шеќер

– 170 гр путер

– 1 лажичка прашок за пециво

– 1 јајце

– темно чоколадо за декорација

Подготовка:

Соединете ги сите состојки и направете ронливо тесто. Добиеното тесто завиткајте го во проѕирна фолија и ставете го во фрижидер околу 30 минути.

Земете делови од тестото и направете топчиња со големина на орев. Ставете го во плех обложен со хартија за печење и секое топче притиснете го малку со дно од чаша.

Се пече во загреана рерна на 200 степени околу 10 минути. Кога кексот ќе се излади, посипете го со растопено чоколадо.

Слични содржини