350
Состојки:
– 3 лажици масло
– 500 грама пилешко
– 300 грама шампињони
– едно авокадо
– четири пченични тортиљи
– 120 грама моцарела
– две лажици сечкан босилек
Подготовка:
На загреано масло ставете го пилешкото исечено на ленти и пржете на силен оган мешајќи додека течноста не испари. Додадете исечени шампињони и пржете на тивок оган, повремено мешајќи (околу 5 минути).
Додадете 300 мл млака вода и динстајте на тивок оган околу пет минути, за да се соединат состојките. Авокадото исечкајте го на коцки. На тортиљата ставете четвртина од филот и посипете со рендана моцарела.
Ставете неколку коцки авокадо и посипете со босилек. Свиткајте ја тортиљата и послужете ја веднаш топла.