Овие чоколадни топчиња се преполни со антиинфламаторни состојки. Ако сакате слатко, овие задоволства се совршени за задоволување додека го намалуваат воспалението во телото.
Покрај тоа, нивниот вкус е совршен.
Состојки:
* 2 урми, потопени во топла вода 10 минути и исцедени
* 3/4 шолја незасладен кремаст путер од бадеми
* 2/3 чаша семе од коноп
* 3 лажици незасладено какао во прав
* 1 лажичка мелен цимет
* 3 супени лажици чиа семе
* прстофат сол
* 1/2 лажичка екстракт од ванила
Подготовка:
Урмите и путерот од бадем измешајте ги во процесор за храна. Додадете ги семките од коноп, какаото во прав, циметот, чиа семето, солта и ванилата и измешајте додека не добиете цврсто тесто.
Расукајте го тестото во 12 топчиња. По желба валкајте ги топчињата во какао во прав.
Чувајте ги во херметички сад во фрижидер до 2 недели или во замрзнувач до 3 месеци.
На здравје!