[РЕЦЕПТ] Крем бруле со урда

од Vladimir Zorba
747 прегледи

Подготовка:
Производи за 4 порции :
200 г урда
1 ч.ч. млеко
4 жолчки
1 пакетче ванила
4 суп. лаж. шеќер
Подготовка :
Во длабок сад измешајте ги жолчките со шеќерот до добивање пена. Додавајте ги постепено останатите производи и добро промешајте. Ставете ја готовата хомогена смеса во 4 чинии. Ставете да се запече во водена бања околу 30 минути при умерена температура. Во последните 5 минути посипете по 1/2 суп. лаж. шеќер дополнително на врвот, за да се карамелизира благо.

Принесете го кремот изладен или изладен во фрижидер. Можете да гарнирате по желба со крем, сладолед или свежо овошје.
Добар апетит!