[РЕЦЕПТ] Путер торта со чоколадно полнење

од Vladimir Zorba
136 прегледи

Производи:
2 пакувања од свежо лиснато тесто или 2 200 грама
2 парчиња природно чоколадо
1 чаша шеќер во прав
1 парче крем сос или 200 гр
кокос за попрскување
Шеќер во прав за попрскување
џем тегла за декорација (опционално)
Подготовка:
На водена пара и блага топлина се топи чоколадото. Тргнете потоа од оган. Измешајте чоколада со крем за сирење. Мешајте. Нека се излади малку.

Во калап за торта ставете една кора од тестото. Се шири филот врз неа. Покријте со втората кора. Се пече во загреана рерна околу 200-220 степени за околу 30 минути.
Почекајте 10 минути за малку да се изладите и извадете од калапот. Свртете ја тортата наопаку. Украсете со шеќер во прав, кокос и џем.