Производи:
4 пилешки гради
3 лажици маслиново масло
400 г свежи печурки
1 мали конзервирани излупени домати
1 голем црвен пипер
1 кромид
4 чешниња лук
сол, бибер
1 лажичка рузмарин
2 чаши црвено вино
200 мл супа по ваш избор
Подготовка:
Исечете ги пилешките гради на мали парченца и зачинете со сол и црн пипер. Во тава загрејте 1 лажица маслиново масло и пржете го месото од двете страни. Извадете го од тавата, додадете го останатото маслиново масло и во него запржете сецкани печурки, кромид, лук и пиперка. Зачинете со сол, рузмарин и бибер.
Додадете чаша вино и, по неколку секунди, исечете ги доматите од конзервата и супата. Вратете го пилешкото месо во садот и гответе додека сосот не се згусне. По можност, послужете го садот со варен гарнир.