[РЕЦЕПТ] Тестенини со лосос и кремаст сос

од Vladimir Zorba
545 прегледи

Производи:

1 пакетче  паста по избор

250 гр пушен лосос

300 гр домати

150 ml течен крем

2 чешниња лук

50 гр маслинки

3 лажици маслиново масло

оригано, сол, босилек и црн пиперПодготовка:

Пуштете домати во врела вода неколку секунди. Потоа веднаш  истурете со ладна вода за да го запрете процесот на готвење. Исечете ги на половина и отстранете го внатрешниот дел. Исечете ги добро со пушениот лосос. Измешајте го лукот и маслинките.

Ставете го маслиновото масло во длабок сад и пржете го лукот. Потоа додадете маслинки и риба и мешајте неколку минути. Додајте ги на кремот со мешање постојано. Конечно, додадете домати. Зачинете со зачини. За да ја ја добиете целата мешавина, додадете ја претходно варената и исцедена паста.