Потребни производи:
2 тиквички
3 јајца
100 g кашкавал
3 врски свеж кромид или 1 стар
2 чешниња лук
250 гр овчо сирење
Врска Копар
2-3 лажички маслиново масло
Измијте ја и излупете ја тиквичката добро. Ставете ги во две и издлаби месо од секоја половина. Ставете ја тавата на топла плоча и загрејте го маслиновото масло. Додадете го кромидот и лукот, а потоа добро сече дел од тиквички што сте изделкани. Оставете додека водата не испари. Отстранете ја тавата и оставете мешавина да се излади, потоа додадете јајца, смачкано сирење (крава и крава) и копра.
По добро мешање, пополнете ги тиквичките со кутијата и поставете ги во соодветна лента. Во него паѓа 1 КС. вода. Печете околу 30 минути во топла рерна или во мирување. Кратко пред да ги земете тиквичките, решеткирајте го сирењето и посипете го на нив.