[РЕЦЕПТ] Сунѓер торта со крем и јагоди

од Vladimir Zorba
285 прегледи

Производи:
6 јајца
1 чаша шеќер
1 чаша брашно
1 лажичка прашок за пециво
½ чаша свежо млеко
2 лажички течна ванила
1 чаша сода за пециво
400 ml кондензирано млеко, засладено
350 ml незасладено кондензирано млеко
Изборно: сецкани јагоди + крем за декорација
Подготовка:
Издвојте ги жолчките од јајцата. Изматете ги белките додека не достигнат до врвот на садот. Изматете жолчки со шеќер додека не се добие хомогена смеса внимателно со додавање на жолчките од јајце една по една, откако претходната веќе е добро изматена.

Намалете ја брзината на миксерот и додајте ја чашата брашно. Исто така, додадете го прашокот за пециво, свежо млеко, екстракт од ванила. Мешајте. Се меша смесата во подмачкан калап за торта во претходно загреана печка за 180 ° за 20-25 минути. Се лади 15 минути.

Ако сакате, можете да го декорирате изматениот крем, со засладено и незасладено кондензирано млеко. Можете да ја нанесете мешавината на целата подготвена торта или на одделни парчиња во садови за сервирање. Измешајте парчиња јагоди на кремот.