Производи:
500 гр свинско или телешко месо
3-4 колбаси
400 g измешани конзервирани домати
1 мала кисела зелка
3 лажици масло
1 голем кромид
10 чешниња лук
неколку сушени печурки
бибер по вкус
лута пиперка по желба
1 чаша сок од зелка
околу 400 мл вода
Подготовка:
Ставете ги печурките во сад и потурете ги со вода што врие додека не се покријат добро. Во тенџере, загрејте го маслото и ставете ги исечениот лук и кромид заедно. Откако ќе се запржат, можете да додадете исечено месо, колбаси, црн пипер и црвен пипер. Кога ќе станат златни додадете ја исечената зелка, домати, сок од зелка, вода, печурки. Кога чорбата ќе почне да врие, намалете ја топлината и гответе на тивок оган додека месото не е подготвено.
205