„Anatomy of a Fall“ ја освои титулата за најдобар европски филм

од Vladimir Zorba

Во Берлин беа доделени 36. Европски филмски награди, а титулата најдобар европски филм за 2023 година ја доби „Anatomy of a Fall“ на Жистин Трије.

Овој француски режисер ја доби и наградата за најдобра режија.

Заедно со францускиот режисер Артур Арари, Трије ја доби и наградата за најдобро сценарио за филмот „Anatomy of a Fall“, кој е и годинашен добитник на „Златна палма“.

Слични содржини