Состојки:
Тесто:
– 75 гр кокосово масло
– 170 гр мед
– 2 јајца
– 3 зрели банани
– 55 мл млеко
– 1 лажичка сода бикарбона
– 1 лажичка екстракт од ванила
– 1/2 лажичка сол
– 1 кафена лажичка мелен цимет
– 220 гр брашно
Полнење:
– 1 лажица ореви
– 1 лажица замрзнато шумско овошје
– 1 лажица темно чоколадо на парчиња
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 170 степени и ставете ги хартиените корпички во плехот за мафини.
Изметете ги кокосовото масло и медот, а потоа додадете ги двете јајца.
Изгмечете ги бананите и измешајте ги заедно со млекото.
Потоа додадете сода бикарбона, сол, цимет и екстракт од ванила.
На крајот измешајте го брашното.
Наполнете ги корпите за мафини со лажица, а потоа измешајте една лажица фил (парчиња ореви, шумско овошје или темно чоколадо) во секој мафин.
Печете 15 до 20 минути додека не добијат златна боја.