Бело пилешко месо во сос од кари

од Stefanija Kuzmanovska

Состојки:

– 500 гр пилешко бело месо

– 2 зелени пиперки

– 1 црвена пиперка

– 200 мл павлака за готвење

– 1 полна лажичка кари

– 2 лажици маслиново масло

– сол, бибер

– сув билен зачин

Подготовка:

Пилешкото исечкајте го на коцки, а пиперките на стапчиња. Динстајте го месото, без масло, додека не ја впие целата своја течност.

Додадете маслиново масло и пропржете го пилешкото, а потоа додадете ги пиперките.

Динстајте сè заедно околу пет минути.

Истурете ја павлаката за готвење и сè добро измешајте.

Потоа додадете кари, сол, бибер и зачини со суви билки. Динстајте уште 10 минути за да се згусне сосот.

Послужете со ориз.

Слични содржини