Corsa ќе добие наследник

од Vladimir Zorba

Vauxhall (дел од Stellantis) е посветен на производство на супермини во Б сегментот и не планира да го напушти овој сегмент на пазарот како неговиот голем ривал Ford Fiesta, потврди шефот за дизајн Марк Адамс.

Неодамна беше претставена ревидираната Opel / Vauxhall Corsa, со наследник што ќе следи подоцна оваа деценија. Според британскиот Autocar, Адамс рекол дека тоа што Vauxhall е дел од Stellantis е од клучно значење за неговата способност да се посвети на иднината на сегментот на супермини.

Адамс додаде дека иако Corsa има блиски односи во областите скриени за купувачите под површината, како што се Peugeot 208 и Citroen C3, купувачите нема да можат да го утврдат односот помеѓу автомобилите во областите што им се важни.

Адамс рече дека Stellantis не создал само една „кутија со алатки“ со архитектура за секој бренд да изгради сопствен модел, туку создал „кутија со алатки и половина, која им овозможува на брендовите да додаваат свои парчиња“.

Vauxhall сега ја реализира својата цел да стане врвен мејнстрим бренд, но Адамс рече дека Vauxhall не планира да стане премиум бренд и да ја напушти својата постоечка база на клиенти.

Слични содржини