989
Брзо и лесно подгответе домашен пудинг.
Состојки:
– 2 шолји слатка павлака
– 250 гр чоколадо
– 2 лажици шеќер
– околу 20 чоколадни наполитанки
– 3 банани
Подготовка:
Загрејте ја павлаката во тенџере, тргнете ја од оган и додадете го чоколадото. Мешајте додека да се растопи чоколадото, а потоа додадете го шеќерот и оставете да се излади.
Земете стаклен сад и на дното ставете чоколадни наполитанки, па додајте половина од оладениот чоколаден крем, па врз него една банана исечкана на прстени. Постапката повторете ја и на крај кога ќе завршите со кремот исецкајте банани и наредете ги врз пудингот.
Оладете го пудингот најмалку 2 часа во фрижидер пред послужување.