Еве зошто сите почнуваат да ставаат алуминиумска фолија на балконската ограда

од desk4

Гулабите често се здодевни птици, особено ако живеете во градот.Често седат на балконските огради или тераси, оставајќи мали „подароци“ од кои тешко се ослободуваат. Но, како можеме да ги држиме овие птици подалеку од нашата околина и да ги избркаме без да им наштетиме?

Во продавниците има стапици и ефективни хемиски производи, но има многу побезопасно и пред се безопасно решение. Се што ви треба е многу едноставна алуминиумска фолија.Овој производ може да ја трансформира вашата ограда на балконот во површина на огледало што може да го рефлектира сјајот на сончевите зраци.На сите птици, не само на гулабите, им пречи блескавиот сјај што им паѓа во очите и ги остава дезориентирани.Поради оваа причина, поставувањето на рефлектирачка површина на вашиот балкон е одличен начин да го спречите нивното приближување.

Ова е причината зошто можете да завиткате ленти од алуминиумска фолија на оградите на балконот за да ги оддалечите гулабите и другите птици. Може да користите и веќе искористена фолија (под услов да е измиена и без остатоци од храна кои на крајот би привлекле инсекти и други мали животни).

Слични содржини