Формулата за наоѓање на совршен партнер

од Stefanija Kuzmanovska

Во 1962 година, двајца научници развиле љубовна формула со чија помош се споени многу успешни парови. Формулата ја заврши трет научник кој освои Нобелова награда во 2012 година.

Чекор број 1: Дефинирајте кои квалитети ги барате кај партнерот

Поделете парче хартија на два дела. Во првиот дел, напишете 5 особини што треба да ги има вашиот потенцијален партнер, а во вториот, напишете 5 особини што не можете да ги поднесете.

Чекор број 2: Изберете луѓе кои одговараат на вашите потреби дури 99 проценти

Од сите луѓе што ги познавате, изберете ја личноста што најмногу одговара на описот на вашата листа. Можеби среќата ви се насмевнува и веднаш ќе ја најдете љубовта на вашиот живот. Важно е да се нагласи дека мора да ги исполните и очекувањата на другата личност за да се случи „клик“.

Чекор број 3: Што да направите ако ве одбијат?

Ако лицето што го избравте ве одбило, продолжете да ја барате следната личност што одговара на вашата листа. Не заборавајте да работите на себе за да ја подобрите вашата привлечност во очите на потенцијалниот партнер.

Чекор број 4: Не прилагодувајте се на помалку од она што го заслужувате и не враќајте се на минатото

Само изберете потенцијални партнери кои надминуваат 75 проценти од позитивните особини на вашата листа. Тогаш постои голема можност дека кога ќе помине првобитната страст во врската, љубовта што ја имате едни кон други ќе остане. Не попуштајте на искушенијата и притисоците на луѓето околу вас.

Ако штотуку сте ја завршиле врската, започнете од првиот чекор. Уживајте во своја кожа и проширете го кругот на познаници.

Тајната на оваа формула е фактот дека ги вклучува и двете страни во врската. Маж и жена формираат врска само ако обајцата се доволно заинтересирани едни за други, и ако доволно си одговараат едни на други.

Слични содржини