ФОТО: Иако има 52 години, на витката фигура на сопругата на Ибрахимовиќ ѝ завидуваат многумина

од Stefanija Kuzmanovska

Сопругата на фудбалерот Златан Ибрахимовиќ, Хелена Сегер (52), привлекува внимание каде и да се појави и луѓето едноставно се маѓепсани од нејзината природна убавина. Затоа многумина не се изненадени зошто таа е избраничката на Златан.

Покрај претприемачкиот живот, Хелена е посветена и на семејството, па нема многу време за слободни активности. Сепак, таа секогаш наоѓа „5 минути за себе“, а во една прилика откри како успева да одржи завидна килажа, односно која е тајната на нејзината „диета“.

Станува збор за дисциплинирана исхрана која вклучува внесување на термички обработена храна. Исто така, како што еднаш истакна, таа се труди да се погрижи нејзиното дневно мени да содржи природна и свежа храна која подоцна ѝ помага при тренинзите.

Ретко консумира нездрава храна, но и кога се случува тоа се труди да не претера.

Физичката активност на Хелена вклучува тренинг со оптимално оптоварување. Според нејзиниот личен план за тренинг, таа прави вежби со тегови кои се насочени кон сите мускули на телото.

Слични содржини